Monday, May 7, 2012

Pengalaman interview Pembantu Makmal

Hai geng..lama dh aku tak update blog.x bz tp x tahu nak tulis ape..kali nie aku nak cte pengalaman aku interview gomen.klu korang nak tahu aku mhn pada bulan 2 then di panggil interbiu bulan 3.alhamdulilah..rezeki kan..Pengalaman yg aku tak leh lupa ar..aku salah masuk hotel untuk intervw.dgn muka selamber g beratur..last2 masing2 tunjuk surat temuduga..upenya aku salah tempat..arghhhhh...kalau korang nak tahu memg ramai yg mohon dh nama pun gomen kan.tempat aku sebelah hotel je.salah masuk hotel..hahahahha..adui kalut sgt kan dtg lmbt lak tu..Sampai je hotel tmpt intervw dgn tercungap2..boleh pulak kata tukar bilik intervw pulak..arggghh...kehulur kehilir gak lah...dr tingkat atas ke tingkat bawah...
            Kalau korang nak tahu sebelum masuk bilik intervw, ada pegawai yg akan cek kita punya sijil.Aku punya excited bawa sijil mcm2 last bape keping je di ambil..Cek nie suma pun akan di bagi markah so susun elok2 lah ea sijil2 tu. jgn terburai je suma.Masa tunggu turn interbiu tu org lain sibuk lah study suma yg aku lak melopong je..tak bawa bhn pun nak prepare baca, hahahahha...aduhaii..dh lah lmbt,salah hotel,bilik interbiu last minute tukar..time nie memg lah give up dh.cuma ingat2 jelah, bahan yg diprepare untuk interbiu ada kat umh..kasi kucing baca ape..hahaahahah..nasib btl.
             Masuk bilik 5 orang yg kena intervw.pegawai ada 2 org.soalan yg di tanya
                * pengenalan diri, (belajar smpai mana kan..klu korang ckp ada diploma memg kena bancuh sikit ar ngn pegawai coz nie kan untuk spm tp bila ckp bg confident ar - time nie memg aku kna fight lah ngn pegawai smpai tak tahu nak bg alasan ape..hahahah)
                 *alat radas (pastikan klu korang sebut tu berbeza lah dgn org sebelah, lgpn alat radas tu byk kan)
                 *asid pekat dgn larutan alkhali
                 *ada soalan mengenai situasi
                 * Mengenai Agong(nama,keberapa,bila pertabalan)

Sumanya aku jawap jelah..wlpn aku tahu tak betul pun aku jawap..hahahah..walau ape pun syukur alhamdulilah aku berjaya jugak dptkan job nie..yeayyyy...msh tunggu surat untuk lapor diri sahaja..GUd luck pada yg akan interbiu PM nie k...

No comments:

Post a Comment

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...